Ajuntament El Municipi Cultura Altres nuclis

Municipi
Situació geogràfica Activitat econòmica
Situació geogràfica

El terme municipal de la Secuita està situat a la part nord de la comarca del Tarragonès. Té una extensió de 17,6 quilòmetres quadrats, i una alçària mitjana de 176 metres sobre el nivell del mar. Limita amb els termes municipals del Catllar, Renau, Perafort i els Pallaresos (Tarragonès), i amb els de Nulles, Vallmoll i els Garidells (Alt Camp). Dista 11 Km. de Tarragona i 10 de Valls. El municipi no presenta cap accident geogràfic destacat, i té una orografia suaument ondulada. No és travessat per cap riu. Els torrents del Bogatell i el de Renau són els dos únics cursos d'aigua que es registren al terme.

El conreu agrícola més destacat és la vinya, que ocupa més de la meitat de la superfície conreada, i que donà origen a la creació dels dos cellers cooperatius existents al municipi, el de la Secuita i el de l'Argilaga. L'avellana, la garrofa i l'oli són els productes agrícoles que, per aquest ordre, segueixen el vi en importància.

Les vies de comunicació més importants que travessen el terme municipal són la N-240 (Tarragona-Lleida) i la TP-2031, de Tarragona al Pont d'Armentera. D'aquestes vies surten les que comuniquen els pobles del municipi entre si i amb els municipis veïns.

Igualment passa pel municipi l'antiga línia del ferrocarril Saragossa-Reus-Barcelona, avui pràcticament en desús.

Amunt
Activitat econòmica

Amb el creixement poblacional dels últims anys, el comerç i la restauració han gaudit d'una gran empenta al municipi, especialment al nucli de la Secuita, on s'hi compten una farmàcia, un supermercat, una botiga de comestibles, un forn de pa, una carnisseria, una merceria, cinc bars (alguns dels quals també són restaurants), un restaurant i un bar musical. A l'Argilaga hi ha tres botigues: dues de comestibles i una carnisseria.

Altres establiments oberts al públic són un taller mecànic a la Secuita i un altre a les Gunyoles, una fusteria a l'Argilaga i una altra a Vistabella, que alhora és una botiga de mobles, i una sucursal d'una caixa d'estalvis que proveeix de serveis bancaris el municipi.

Amunt

Ajuntament | Cultura | Altres nuclis de població