Ajuntament El Municipi Cultura Altres nuclis

Altres nuclis de població

En el seu origen tenia caràcter ramader i era considerada com a barri de la Secuita.S'hi troba una autèntica obra d'art, el temple de Vistabella, obra de l'arquitecte tarragoní Josep M. Jujol.

Vistabella celebra la Festa Major d'estiu el dia de Sant Bartomeu (24 d'agost) i, anys enrere, celebrava també la d'hivern el dia 6 de gener, festivitat de Reis.

Amunt

Històricament, formava part de la Secuita, encara que eclesiàsticament depenia dels Garidells. Això li suposava un tracte especial, ja que la seva vinculació procedia de la seva pertinença a la senyoria santacreuïna.

La Festa Major de Gunyoles se celebra el dia de Sant Jaume, 25 de juliol, coincidència no pas casual amb el poble veí dels Garidells, amb el que les Gunyoles sempre hi ha tingut gran relació. A banda de les festes majors, en els últims anys s'han desenvolupat al municipi tot un seguit d'activitats cíviques, d'oci i culturals, i s'han creat diverses associacions de veïns, culturals i lúdiques que donen vitalitat a la societat civil moderna dels pobles del municipi.

Amunt

L'agregació de l'Argilaga a la Secuita es produí a mitjans del segle XIX. La formaven dos indrets, l'Argilaga i Montbui. L'Argilaga tingué el seu origen a mitjans del segle XII. Al segle XV pertanyia a Lluís de Montbui. A partir de 1428, a causa d'unes diferències amb Joana de Queralt, senyora del Catllar es constituí un nou nucli de població, anomenat l'Argilaga. Al nucli antic se'l conexia com Montbui o també com l'Argilaga de Montbui.

L'Argilaga té com a Festa Major d'estiu el dia 16 d'agost, festivitat de Sant Roc, i també és festa local el dia 25 de gener, diada de la Conversió de Sant Pau, en la qual fins fa uns anys se celebrava la Festa Major d'hivern.

Amunt

Ajuntament | Municipi | Cultura